Vytlačiť recept
Aromatický orechový zákusok
Na obrázku pod číslom 9.
Aromatický orechový zákusok
Prep Time 20 min
Servings
Ingredients
  • 300 g hladká múka
  • 150 g maslo
  • 200 g práškový cukor
  • 2 ks vajce
  • 1/2 práškový cukor
Plnka:
  • 200 g maslo
  • 50 g kakao
  • 200 g práškový cukor
  • 200 g hrozienka
  • 200 g orechy
  • 4 lyžice rum
  • 4 lyžice džem
Prep Time 20 min
Servings
Ingredients
  • 300 g hladká múka
  • 150 g maslo
  • 200 g práškový cukor
  • 2 ks vajce
  • 1/2 práškový cukor
Plnka:
  • 200 g maslo
  • 50 g kakao
  • 200 g práškový cukor
  • 200 g hrozienka
  • 200 g orechy
  • 4 lyžice rum
  • 4 lyžice džem
Aromatický orechový zákusok
Instructions
  1. Vymiešame maslo, vajcia a cukor.
  2. Spojíme s múkou a práškom do pečiva.
  3. Cesto upečieme na plechu vyloženom mastným papierom.
  4. Po vychladnutí odrežeme z plátu po dĺžke tretinu, zvyšok rozmrvíme do misy.
  5. Maslo určené do plnky vymiešame s cukrom, kakaom, džemom a rumom.
  6. Pridáme doň hrozienka, rozmrvené cesto, nahrubo potlčené v igelitovom vrecku. Dôkladne zmiešame.
  7. Plát koláča potieme džemom, uložíme naň plnku a mokrými rukami vyformujeme do tvaru polovičného valca.
  8. Oblejeme čokoládovou polevou a v chlade necháme stuhnúť. Zákusok môžeme podávať so šľahačkou.

Pridaj komentár