

Prep Time | 20 min |
Servings |
|
Ingredients
- 300 g hladká múka
- 150 g maslo
- 200 g práškový cukor
- 2 ks vajce
- 1/2 práškový cukor
Plnka:
- 200 g maslo
- 50 g kakao
- 200 g práškový cukor
- 200 g hrozienka
- 200 g orechy
- 4 lyžice rum
- 4 lyžice džem
Ingredients
Plnka:
|
![]() |
Instructions
- Vymiešame maslo, vajcia a cukor.
- Spojíme s múkou a práškom do pečiva.
- Cesto upečieme na plechu vyloženom mastným papierom.
- Po vychladnutí odrežeme z plátu po dĺžke tretinu, zvyšok rozmrvíme do misy.
- Maslo určené do plnky vymiešame s cukrom, kakaom, džemom a rumom.
- Pridáme doň hrozienka, rozmrvené cesto, nahrubo potlčené v igelitovom vrecku. Dôkladne zmiešame.
- Plát koláča potieme džemom, uložíme naň plnku a mokrými rukami vyformujeme do tvaru polovičného valca.
- Oblejeme čokoládovou polevou a v chlade necháme stuhnúť. Zákusok môžeme podávať so šľahačkou.