

Prep Time | 20 min |
Cook Time | 40 min |
Servings |
|
Ingredients
- 200 g kryštálový cukor
- 300 g polohrubá múka
- 100 dcl olej
- 200 dcl mlieko
- 200 g tvaroh
- 1 ks vajce
- 1 ks vanilkový puding
- 1 ks vanilkový cukor
Poleva:
- šťava a kôra z 1ks cintróna
- práškový cukor
Ingredients
Poleva:
|
![]() |
Instructions
- Zmiešame múku s kryštálovým a vanilkovým cukrom, a práškom do pečiva.
- Vo vlažnom mlieku rozmiešame vanilkový puding a vlejeme ho do múky.
- Pridáme vajíčko, mlieko, olej a nakoniec vmiešame tvaroh.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Pečieme 40 min pri teplote 180 stupňov celzia. Keď je koláč upečený necháme ho vychladnúť a polejeme ho citónovou polevou.
Poleva:
- Vytlačíme šťavu z jedného citóna. Do nej nastúhame kôru a pridávane toľko cukru,aby nám vznikla hustejšia biela poleva.