Prep Time | 10 min |
Cook Time | 10 min |
Servings |
|
Ingredients
- 1.5 kg čerstvej špargle
- 100 g strúhanka
- 150 g maslo
- 1 lyžička soľ
Holandská omáčka:
- 3 ks žĺtky
- 1 - 2 lyžice citrónoej šťavy
- 1.5 dcl vývaru zo zeleniny
- 80 g maslo
- soľ
Ingredients
Holandská omáčka:
|
|
Instructions
- Čerstvá olúpaná špargľa s odrezanou spodnou drevnatou časťou sa zviaže do zväzkov a varí v mierne osolenej vode domäkka.
- (Špargľa sa počas podávania uchováva v náleve, v ktorom sa varila.)
- Pri podávaní sa varená špargľa uloží úhľadne na tanier (s hlavičkami na jednej strane), posype strúhankou opraženou na polovičnom množstve masla a poleje zvyškom roztopeného masla.
- Špargľa sa miesto strúhanky môže poliať holandskou omáčkou.
Holandská omáčka:
- Žĺtky, citrónovú šťavu, vývar a soľ dáme do menšej misky a šľaháme v horúcej vode (nie vo vriacej), kým zmes nezhustne.
- Potom ju z vodného kúpeľa vyberieme a po čiastkach zašľaháme maslo. Omáčka má byť krémovito hustá (ak je príliš hustá, pridáme niekoľko kvapiek teplej vody alebo vývaru).