Vytlačiť recept
Špargľa na poľský spôsob
Špargľa je nielen zdravá,ale aj dobra 🙂
Prep Time 10 min
Cook Time 10 min
Servings
Ingredients
  • 1.5 kg čerstvej špargle
  • 100 g strúhanka
  • 150 g maslo
  • 1 lyžička soľ
Holandská omáčka:
  • 3 ks žĺtky
  • 1 - 2 lyžice citrónoej šťavy
  • 1.5 dcl vývaru zo zeleniny
  • 80 g maslo
  • soľ
Prep Time 10 min
Cook Time 10 min
Servings
Ingredients
  • 1.5 kg čerstvej špargle
  • 100 g strúhanka
  • 150 g maslo
  • 1 lyžička soľ
Holandská omáčka:
  • 3 ks žĺtky
  • 1 - 2 lyžice citrónoej šťavy
  • 1.5 dcl vývaru zo zeleniny
  • 80 g maslo
  • soľ
Instructions
  1. Čerstvá olúpaná špargľa s odrezanou spodnou drevnatou časťou sa zviaže do zväzkov a varí v mierne osolenej vode domäkka.
  2. (Špargľa sa počas podávania uchováva v náleve, v ktorom sa varila.)
  3. Pri podávaní sa varená špargľa uloží úhľadne na tanier (s hlavičkami na jednej strane), posype strúhankou opraženou na polovičnom množstve masla a poleje zvyškom roztopeného masla.
  4. Špargľa sa miesto strúhanky môže poliať holandskou omáčkou.
Holandská omáčka:
  1. Žĺtky, citrónovú šťavu, vývar a soľ dáme do menšej misky a šľaháme v horúcej vode (nie vo vriacej), kým zmes nezhustne.
  2. Potom ju z vodného kúpeľa vyberieme a po čiastkach zašľaháme maslo. Omáčka má byť krémovito hustá (ak je príliš hustá, pridáme niekoľko kvapiek teplej vody alebo vývaru).

Pridaj komentár