Vytlačiť recept
Ražniči z bravčového mäsa
Výborné mäsko, najlepšie so zemiakovou kašou 🙂
Prep Time 15 min
Cook Time 1 hod
Servings
Ingredients
  • 600 g bravčového mäsa-pliecko,alebo krkovička
  • 200 g oravskej údenej slaninky
  • 1 ks údená klobáska
  • 2 ks cibuľa
  • čierne korenie, soľ
  • olej
Prep Time 15 min
Cook Time 1 hod
Servings
Ingredients
  • 600 g bravčového mäsa-pliecko,alebo krkovička
  • 200 g oravskej údenej slaninky
  • 1 ks údená klobáska
  • 2 ks cibuľa
  • čierne korenie, soľ
  • olej
Instructions
  1. Umyté mäso a slaninku pokrájame na ploché štvorce, cibuľu a klobásku na kolieska.
  2. Pokrájané mäso pokvapkáme olejom, jemne posolíme a okoreníme.
  3. Na kovovú ihlu striedavo napichujeme slaninku, mäso, cibuľu a klobásku.
  4. Ihly uložíme na olejom potretý plech, pokvapkáme olejom, podlejeme s troškou teplej vody, prikryjeme alobalom a dávame do vyhriatej rúry.
  5. Prikryté pečieme kým nám mäso nezmäkne. Potom odkryjeme a dopečieme, z každej strany do ružova.

Pridaj komentár