

Prep Time | 15 min |
Cook Time | 20 min |
Servings |
|
Ingredients
- 4 ks ryby
- 8 ks cesnak
- maslo
- tymián
- bobkový list
- olivový olej
- citrón
Majonéza:
- 1 ks žĺtok
- horčica
- olivový olej
- biely jogurt
- čierne korenie, soľ
Ingredients
Majonéza:
|
![]() |
Instructions
- Ryby očistíme, umyjeme a papierovým obrúskom vysušíme. Do rýb po oboch stranách urobíme malé zárezy.
- V mažiari roztlčieme tymián (čerstvý,alebo sušený), olivový olej a soľ. Touto zmesou potrieme vnútro a povrch ryby.
- Na dno pekáča dáme kúsky masla,na to položíme potreté ryby. Na vrch ryby ešte pretlačíme 3 strúčiky cesnaku, zvyšné strúčiky nakrájame na plátky a poukladáme okolo rýb.
- Povrch ešte posypeme troškou tymiánu a poukladáme naň kúsky masla.
- Citrón prekrojíme na polovicu. Odrežeme konce,aby nám ostali ploché. Narežeme ich a do zárezov vložíme po jednom bobkovom liste. Citróny vložíme do pekáča. Všetky chute sa zmiešajú do aromatickej chutnej šťavy a dobre upečené citóny sú tiež konzumovateľné.
- Rybu vložíme do dobre vyhriatej rúry na 15-20min. Upečenú rybu podávane so zemiakmi a majonézou.
- Žĺtok rozmiešame s horčicou. Pomaly pridávame olej,aby vznikla hustejšia hmota. Pridáme biely jogurt a dochutíme soľou a buď bielym,alebo čiernym korením