Vytlačiť recept
Ryba na tymiáne
super rybyčka 🙂
Ryba na tymiáne
Prep Time 15 min
Cook Time 20 min
Servings
Ingredients
  • 4 ks ryby
  • 8 ks cesnak
  • maslo
  • tymián
  • bobkový list
  • olivový olej
  • citrón
Majonéza:
  • 1 ks žĺtok
  • horčica
  • olivový olej
  • biely jogurt
  • čierne korenie, soľ
Prep Time 15 min
Cook Time 20 min
Servings
Ingredients
  • 4 ks ryby
  • 8 ks cesnak
  • maslo
  • tymián
  • bobkový list
  • olivový olej
  • citrón
Majonéza:
  • 1 ks žĺtok
  • horčica
  • olivový olej
  • biely jogurt
  • čierne korenie, soľ
Ryba na tymiáne
Instructions
  1. Ryby očistíme, umyjeme a papierovým obrúskom vysušíme. Do rýb po oboch stranách urobíme malé zárezy.
  2. V mažiari roztlčieme tymián (čerstvý,alebo sušený), olivový olej a soľ. Touto zmesou potrieme vnútro a povrch ryby.
  3. Na dno pekáča dáme kúsky masla,na to položíme potreté ryby. Na vrch ryby ešte pretlačíme 3 strúčiky cesnaku, zvyšné strúčiky nakrájame na plátky a poukladáme okolo rýb.
  4. Povrch ešte posypeme troškou tymiánu a poukladáme naň kúsky masla.
  5. Citrón prekrojíme na polovicu. Odrežeme konce,aby nám ostali ploché. Narežeme ich a do zárezov vložíme po jednom bobkovom liste. Citróny vložíme do pekáča. Všetky chute sa zmiešajú do aromatickej chutnej šťavy a dobre upečené citóny sú tiež konzumovateľné.
  6. Rybu vložíme do dobre vyhriatej rúry na 15-20min. Upečenú rybu podávane so zemiakmi a majonézou.
  7. Žĺtok rozmiešame s horčicou. Pomaly pridávame olej,aby vznikla hustejšia hmota. Pridáme biely jogurt a dochutíme soľou a buď bielym,alebo čiernym korením

Pridaj komentár