

Prep Time | 30 min |
Cook Time | 20 min |
Servings |
|
Ingredients
- ľubovoľné cestoviny
- bravčové mäso
- šampiňóny
- mrazený hrášok
- paradajkový pretlak
- maslo
- cibuľa
- strúhanka
- sójová omáčka
- červená paprika
- čierne korenie, soľ
- majoránka
- tymián
- olivový olej
- cesnak
- chilli paprička
- kečup
- oregano
Bešamelová omáčka:
- hladká múka
- tvrdý syr
- mlieko
- maslo
- soľ
- muškátový orech
Ingredients
Bešamelová omáčka:
|
![]() |
Instructions
- Mäso nakrájame na drobné kocočky,alebo zomelieme. Dáme do misky, pokvapkáme sójovou omáčkou, olivovým olejom, posypeme čiernym korením, paprikou, majoránkou, premiešame a necháme hodinu postáť.
- Očistíme šampiňóny a udusíme ich na cibuľke. Pridáme cesnak, čierne korenie a soľ.
- Potom pridáme postáte mäso a chvíľku podusíme. Pridáme paradajkový pretlak, lyžičku kečupu, nakrájanú chilli papričku, oregano a dosolíme. Dusíme do mäkka.
Bešamelová omáčka:
- Rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a zmiešame na kašu.
- Prilejeme toľko mlieka aby sme takú akurát hustú kašičku na poliatie. Trošku ju prisolíme, postrúhame trošku muškátového orieška a nakoniec vmiešame postrúhaný tvrdý syr.
Cestoviny:
- Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s mrazeným hráškom.
Dokončenie:
- Vymastíme pekáč a vysypeme strúhankou.
- Na dno pekáča dáme časť cestovín, na to vrstvu mäsa a ešte jednu vrstvu cestovín.
- Nakoniec polejeme bešamelovou omáčkou a na vrch pokladieme plátky masla.
- Dáme zapecť na 20min do rúry. Podávame so zeleninovým šalátom,alebo kyslou uhorkou.