

Servings |
|
Ingredients
- 1 kg kuracie,alebo bravčové mäso
- 1.25 dcl červeného vína
- 1.25 dcl vývaru
- 2 ks chilli papričky
- 5 ks cesnak
- horčica
- olej
- čierne korenie, soľ
Posýpka:
- 2 ks pór
- 1 ks vajce
- strúhanka
- petržlenová vňať
- kôpor
- pažítka (alebo bazalka)
- olivový olej, čierne korenie, soľ
Ingredients
Posýpka:
|
![]() |
Instructions
- Mäso vyklepeme,posolíme,pokoreníme a zprudka opečieme na oleji.
- Mäso vyberieme (v prípade bravčového mäsa znížime plameň a ešte chvíľu dusíme) uložíme na vymastený plech a na každý kúsok dáme posýpku.
Posýpka:
- Nakrajaný pór na sližiky oprazime na oleji,vyberieme na misku a zmiešame so strúhankou,vajcom a bylinkami.
- Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
Zálievka:
- Medzitým si pripravýme zálievku: do výpeku vlejeme červené víno a necháme zovrieť. Zalejeme vyvarom a pridáme roztlačený cesnak, nakrájene chilli papričky,osolíme a okoreníme.
- Podávame s ryžou,alebo zemiakmi (zemiaky sú asi lepšie) poliate zálievkou a zeleninovým šalátom. Mierne pikantné,ale dobré.