Vytlačiť recept
Mäso s bylinkovou posýpkou
Mäso s bylinkovou posýpkou
Servings
Ingredients
  • 1 kg kuracie,alebo bravčové mäso
  • 1.25 dcl červeného vína
  • 1.25 dcl vývaru
  • 2 ks chilli papričky
  • 5 ks cesnak
  • horčica
  • olej
  • čierne korenie, soľ
Posýpka:
  • 2 ks pór
  • 1 ks vajce
  • strúhanka
  • petržlenová vňať
  • kôpor
  • pažítka (alebo bazalka)
  • olivový olej, čierne korenie, soľ
Servings
Ingredients
  • 1 kg kuracie,alebo bravčové mäso
  • 1.25 dcl červeného vína
  • 1.25 dcl vývaru
  • 2 ks chilli papričky
  • 5 ks cesnak
  • horčica
  • olej
  • čierne korenie, soľ
Posýpka:
  • 2 ks pór
  • 1 ks vajce
  • strúhanka
  • petržlenová vňať
  • kôpor
  • pažítka (alebo bazalka)
  • olivový olej, čierne korenie, soľ
Mäso s bylinkovou posýpkou
Instructions
  1. Mäso vyklepeme,posolíme,pokoreníme a zprudka opečieme na oleji.
  2. Mäso vyberieme (v prípade bravčového mäsa znížime plameň a ešte chvíľu dusíme) uložíme na vymastený plech a na každý kúsok dáme posýpku.
Posýpka:
  1. Nakrajaný pór na sližiky oprazime na oleji,vyberieme na misku a zmiešame so strúhankou,vajcom a bylinkami.
  2. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
Zálievka:
  1. Medzitým si pripravýme zálievku: do výpeku vlejeme červené víno a necháme zovrieť. Zalejeme vyvarom a pridáme roztlačený cesnak, nakrájene chilli papričky,osolíme a okoreníme.
  2. Podávame s ryžou,alebo zemiakmi (zemiaky sú asi lepšie) poliate zálievkou a zeleninovým šalátom. Mierne pikantné,ale dobré.

Pridaj komentár