

Prep Time | 30 min |
Cook Time | 15 min |
Servings |
|
Ingredients
- 1/2 kg zemiaky
- polohrubá múka 1/2 podľa potreby
- hladká múka 1/2 podľa potreby
- 1 ks vajíčko
- bryndza
- 1 ks kyslá smotana
- soľ
- slanina
Plnka
- 1 ks zemiak
- bryndza
- soľ
- biele korenie
Ingredients
Plnka
|
![]() |
Instructions
- Zemiaky uvaríme v šupke.
- Na dosku nasypeme trošku polohrubej a hrubej múky.
- Do toho nastrúhame zemiaky. Pridáme vajíčko, trochu bryndze, soľ a podľa potreby múky 1/2 polohrubej a 1/2 hrubej aby vzniklo polomäkké cesto.
Plnka
- Nastrúhame uvarený zemiak,posolime,okorenime a zmiešame s troškou bryndze.
- Cesto rozvaľkáme a formičkou na taštičky vykrajujeme najprv kolieska,ktoré naplníme plnkou,preklopíme a robíme taštičky.
- Varíme vo vriacej vode,kým nevyplávajú na povrch.
- Podávame poliate kyslou smotanou, upraženou slaninkou a acidofilným mliekom.