Vytlačiť recept
Liptovské pirohy
obľúbené Slovenské pirohy 🙂
Liptovské pirohy
Prep Time 30 min
Cook Time 15 min
Servings
Ingredients
  • 1/2 kg zemiaky
  • polohrubá múka 1/2 podľa potreby
  • hladká múka 1/2 podľa potreby
  • 1 ks vajíčko
  • bryndza
  • 1 ks kyslá smotana
  • soľ
  • slanina
Plnka
  • 1 ks zemiak
  • bryndza
  • soľ
  • biele korenie
Prep Time 30 min
Cook Time 15 min
Servings
Ingredients
  • 1/2 kg zemiaky
  • polohrubá múka 1/2 podľa potreby
  • hladká múka 1/2 podľa potreby
  • 1 ks vajíčko
  • bryndza
  • 1 ks kyslá smotana
  • soľ
  • slanina
Plnka
  • 1 ks zemiak
  • bryndza
  • soľ
  • biele korenie
Liptovské pirohy
Instructions
  1. Zemiaky uvaríme v šupke.
  2. Na dosku nasypeme trošku polohrubej a hrubej múky.
  3. Do toho nastrúhame zemiaky. Pridáme vajíčko, trochu bryndze, soľ a podľa potreby múky 1/2 polohrubej a 1/2 hrubej aby vzniklo polomäkké cesto.
Plnka
  1. Nastrúhame uvarený zemiak,posolime,okorenime a zmiešame s troškou bryndze.
  2. Cesto rozvaľkáme a formičkou na taštičky vykrajujeme najprv kolieska,ktoré naplníme plnkou,preklopíme a robíme taštičky.
  3. Varíme vo vriacej vode,kým nevyplávajú na povrch.
  4. Podávame poliate kyslou smotanou, upraženou slaninkou a acidofilným mliekom.

Pridaj komentár