Vytlačiť recept
Panenková roláda
Panenka je super mäsko 🙂
Prep Time 15 min
Cook Time 1 hod
Servings
Ingredients
  • 2 ks bravčová sviečkovica
  • 3 ks vajce
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks červená paprika
  • 150 g šunka
  • 50 g čerstvého špenátu
  • čierne korenie, soľ
  • jednu lyžicu masla
Prep Time 15 min
Cook Time 1 hod
Servings
Ingredients
  • 2 ks bravčová sviečkovica
  • 3 ks vajce
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks červená paprika
  • 150 g šunka
  • 50 g čerstvého špenátu
  • čierne korenie, soľ
  • jednu lyžicu masla
Instructions
  1. Mäso po dlžke rozkrojíme a jemne rozklepeme na čo najväčší plát. Posolíme a okoreníme.
  2. Plát mäsa pokryjeme umytými a osušenými listami špenátu, na ktoré položíme plátky šunky.
  3. Cibuľu nadrobno nakrájame a udusíme na masle.
  4. Pridáme vajcia a uvaríme hustú praženicu, ktorú posolíme a necháme vychladnút.
  5. Po vychladnutí ju rovnomerne rozotrieme na pláty šunky.
  6. Pridáme na tenké kúsky pokrájanú červenú papriku.
  7. Takto naplnenú sviečkovicu opatrne zvinieme a zabalíme do alobalu, ktorý dobre uzavrieme.
  8. Pečieme pri 200 °C asi pol hodiny. Potom alobal odstránime, rolády preložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vody a zapekáme dalších pätnást minút.

Pridaj komentár