

Prep Time | 10 min |
Cook Time | 30 min |
Servings |
|
Ingredients
- 300 g špargle
- 1.25 l voda, soľ,
- 2 ks pór
- 1 dl kyslá smotana
- 1 ks žĺtok
- 30 g hladká múka
- 30 g masť
- zelená petržlenová a zelerová vňať
- muškátový oriešok
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Špargľu pokrájame na kolieska, vložíme do osolenej vody, pridáme očistené póry, zelenú petržlenovú a zelerovú vňať a varíme na miernom ohni 40 minút.
- Potom póry a vňať vyberieme. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, pridáme do polievky a povaríme 20 minút.
- Nakoniec zjemníme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtok a okoreníme postrúhaným muškátovým orieškom.