

Prep Time | 20 min |
Cook Time | 60 min |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1/4 kg bravčové mäso
- 1 ks cibuľa
- 2 ks plátky slaniny
- 2 ks mrkva
- 2 ks petržlen
- 3 ks cvikla
- 4 ks zemiaky
- 1 ks paradajkový pretlak
- 1 ks bobkový list
- 1 ks kyslá smotana
- čierne korenie
- soľ
- rasca
- múka
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Pokrájame mäso na kocočky a udusíme na nadrobno nakrájanej cibuľke.
- Posolíme, pokoreníme a pridáme nakrájanú slaninku. Dusíme,kým mäso nieje polomäkké.
- Medzitým si na rezance nakrájame mrkvu, petržlen, zemiaky a cviklu. Keď je mäso polomäkké pridáme do neho mrkvu, petržlen, cviklu a dolejeme vodou na toľko koľko chceme polievky a akú hustú.
- Pridáme paradajkový pretlak, trošku kečupu, bobkový list, rascu a soľ. Chvíľu povaríme a pridáme aj zemiaky.
- Varíme pokiaľ všetko nezmäkne. Nakoniec pridáme bledú zápražku a podávame s kôpkou kyslej smotany.