Vytlačiť recept
Boršč
Naša obľúbená polievočka, hlavne,keď je s mäskom 🙂 lebo je aj alternatíva bez mäska,ako zeleninový boršč...
Boršč
Prep Time 20 min
Cook Time 60 min
Servings
osoby
Ingredients
  • 1/4 kg bravčové mäso
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks plátky slaniny
  • 2 ks mrkva
  • 2 ks petržlen
  • 3 ks cvikla
  • 4 ks zemiaky
  • 1 ks paradajkový pretlak
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks kyslá smotana
  • čierne korenie
  • soľ
  • rasca
  • múka
Prep Time 20 min
Cook Time 60 min
Servings
osoby
Ingredients
  • 1/4 kg bravčové mäso
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks plátky slaniny
  • 2 ks mrkva
  • 2 ks petržlen
  • 3 ks cvikla
  • 4 ks zemiaky
  • 1 ks paradajkový pretlak
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks kyslá smotana
  • čierne korenie
  • soľ
  • rasca
  • múka
Boršč
Instructions
  1. Pokrájame mäso na kocočky a udusíme na nadrobno nakrájanej cibuľke.
  2. Posolíme, pokoreníme a pridáme nakrájanú slaninku. Dusíme,kým mäso nieje polomäkké.
  3. Medzitým si na rezance nakrájame mrkvu, petržlen, zemiaky a cviklu. Keď je mäso polomäkké pridáme do neho mrkvu, petržlen, cviklu a dolejeme vodou na toľko koľko chceme polievky a akú hustú.
  4. Pridáme paradajkový pretlak, trošku kečupu, bobkový list, rascu a soľ. Chvíľu povaríme a pridáme aj zemiaky.
  5. Varíme pokiaľ všetko nezmäkne. Nakoniec pridáme bledú zápražku a podávame s kôpkou kyslej smotany.

Pridaj komentár